I de sidste par år har flere og flere danskere fået delvis eller permanent hjemmearbejdsplads. Det betyder også at interessen i at indrette og skabe et godt hjemmekontor er vokset og blevet en nødvendighed.

Hvad du har brug for på hjemmekontoret, kan selvfølgelig variere efter hvilken jobfunktion du har eller hvilken virksomhed du driver, men her er et par bud på ting du bare ikke kan undvære på hjemmekontoret.

Need-to-have på kontoret

Der er selvfølgelig forskel på need-to-have og nice-to-have på kontoret, selv om der kan være en svær balancegang mellem de to ting.

Need-to-have, kan være, eller er selvfølgelig: 

  • God belysning
  • Ergonomiske møbler som en god kontorstol og et hæve sænkebord
  • Skriveredskaber
  • Opbevaringsplads
  • Papir og papirkurv 

En timer er en god hjælp

Nogle ting på kontoret er som sagt ikke strengt nødvendige men de kan være rare at have af flere årsager.

Det kan f.eks. være en timer. En god timer kan nemlig bruges til at minde dig om at du skal huske at bevæge dig, skifte stilling eller holde pause i ny og næ.


Har du svært ved at finde motivationen til de kedelige arbejdsopgaver, så kan en timer også være en god ide. Arbejd struktureret i en given tid med opgaven, og beløn herefter dig selv med en pause eller med at lave noget andet der er sjovere. 

En skammel

En skammel er måske til afslapning tænker du. Jep, men hvad med opkaldet til kunden der tager en time, eller den der rapport du bare skal have læst? Undervurder ikke muligheden for at smide benene op og slappe af på kontoret. Sørg derfor altid for at have en skammel.

Den er for øvrigt også praktisk når du skal nå noget på øverste hylde, for det der med at balancere på en kontorstol går sjældent godt. 

Sørg for at indrette dit kontor personligt

Du skal have et godt arbejdsmiljø, også derhjemme. Derfor er det vigtigt at du husker at gøre dit kontor lidt personligt og lidt hyggeligt. Så arbejder du nemlig mere effektivt.

Er du til kunst så hæng nogle flotte billeder på væggene, er du mere til blomster så køb et par smukke planter og stil på bordet, i vinduet, eller hæng dem op i loftet. Det kan også være billeder af din familie, en smuk designer stol eller noget helt andet der skal til for at gøre dit kontor hyggeligt for dig at være i, men husk at indrette personligt.

Anbefalede artikler