I soveværelset finder vi ro og lader op til en ny dag. Det er her vi skal føle os godt tilpas og føle os hjemme. Søvn er alfa omega for vi menneskers ve og vel, netop derfor er optimale indretning af soveværelset så vigtigt.

Her skal være en tilpas temperatur, mulighed for udluftning, plads til vores seng samt vores tøj og andre beklædningsgenstande. Der er mange måde at indrette sit personlige soveværelse på, kun du ved hvad der fungerer bedst for dig. Læs med nedenfor hvor vi giver inspiration til indretning af dit soveværelse.

Sådan indretter du det optimale soveværelse

Et soveværelse skal helst være du og din partners frirum. Det skal forbindes med noget roligt og positivt. Først og fremmest skal soveværelset helst være udstyret med et eller flere vinduer, det anbefales nemlig at man lufter ud inden man går i seng og igen når man står op. På den måde undgår man bedst muligt gener fra støv.

Dernæst skal der selvfølgelig gerne være plads til en seng og også gerne sengeborde, hvor man kan have sin yndlingsbog og læselampe stående.

Rigtig mange foretrækker også at have plads til en stol eller stativ, hvor man kan hænge sit tøj fra sig på.

Langt de fleste opbevarer deres tøj i deres soveværelset, megen skabs og skuffeplads er derfor at foretrække.

Alt afhænger naturligvis af hjemmets størrelse, men et for lille soveværelse kan nemt komme til at virke indelukket og en smule klaustrofobisk. Et stort soveværelse derimod giver mere luft og virker rarere at opholde sig i. Desuden er der mange måder hvorpå man kan optimere pladsen i sit soveværelse.

Vælg for eksempel en sengeramme med skuffer, det giver en masse skuffeplads til eksempelvis sengetøj og ekstra tæpper. Få med fordel lavet indbyggede skabe, når du skal indrette soveværelse, det ser både pænt ud og give mest mulig skabsplads til tøj og sko.

Endelig bør du vælge farver du forbinder med noget positivt. Mal eksempelvis den ene væg i værelset i din yndlingsfarver og hav et billede af den du holder af stående på dit natbord. Eller vælg sengetøj, gulvtæppe eller malerier i farver og motiver der gør dig glad.

Det optimale soveværelse skulle gerne være indrettet således, at du bliver glad når du går i seng og vågner udhvilet og lykkelig hver dag.

Lad dig inspirere af forskellige indretningsløsninger til soveværelset

Nøjagtig som det er gældende med indretning af alle hjemmets andre rum, så er indretning af soveværelset i høj grad en personlig smags sag. Forskellen her er bare, at soveværelset er privat og altså ikke et sted gæster typisk opholder sig.

Det giver en frihed til at indrette sig nøjagtig som man selv, og sin partner, føler er det rigtige. Selvom det er frie valgmuligheder til indretning af soveværelset, så kan det godt være en god idé at søge inspiration hos andre.

Følg eksempelvis med på bolig blogs eller på sociale medie kanaler som Instagram og Pinterest. Her kan du nemt og ganske gratis finde et væld af inspirerende hjem med unikke og kreative soveværelses løsninger.

Du kan også investere i et par boligmagasiner og lade dig friste af de mange stilren designer bud på tidens moderne soverum.

Rent udgiftsmæssigt så er det vigtigst at investere i en god seng og tilhørende god madras, da det er det der danner grundlag for en god nattesøvn. Ting som sengetøj, billeder, planter og tæpper kan i højere grad lettere skiftes ud løbende, så det matcher tidens trends og tendenser indenfor boligindretning.

Sidst men ikke mindst, så er et mørklægningsgardin i soveværelset din genvej til en tung og god nattesøvn.

Anbefalede artikler