Hvad skal vi helt præcis stille op med den store tomme græsplæne, som ligger bag vores hus? Alt for ofte lader vi den stå tom, fordi vi simpelthen ikke ved hvad vi skal stille op med den.

I denne artikel kan du få nogle gode råd til, hvordan du gør haven til en mere spændende del af din bolig. Læs mere her hvis du er boligejer og det har interesse for dig.

Overvej at lave en smuk terrasse

Det er altid en god idé at lave en smuk terrasse ude i baghaven. På den måde har du et sted at gå hen på de varme sommeraftener og de lettere kølige vintermorgener. Med en terrasse gør du det nemmere for dig selv at tilbringe tid ude i haven, fordi du har et sted at sætte dig.

Der er mange måder at indrette en terrasse på og der er mange forskellige former for underlag at benytte sig af. Nogle mennesker benytter sig af sten, hvorimod andre foretrækker terrasseplader.

Bygma terrassepladerer ideelle at benytte sig af, hvis man går op i bæredygtighed – samtidig med at du gerne vil have at tingene ser pæne ud. Med sådanne terrasseplader er du sikker på at skabe dig en smuk terrasse, som du har lyst til at opholde dig på.

Gør plads til hele familien

Hvis du bor sammen med din familie og der, for eksempel, er små børn i huset, så er det vigtigt at gøre plads til dem også. Lad være med at lave haven om til et hav af blomster, som kun du kan nyde.

Hvis din mand eller kone, for eksempel, gerne vil have et lille bålområde nede i hjørnet, så er det vigtigt at prioritere at lave sådan et område. Det kan også være, at dine børn vil blive meget glad for at have en trampolin eller lignende ude i baghaven. Dette er også noget du bør prioritere i så fald.

Når du giver plads til hele familien ud i haven, øger du sandsynligheden for, at hele familien også vil bruge tid ude i haven. Og på den måde bliver haven en naturlig del af jeres hjem, fordi den er en naturlig del af jer som familie.

Få hele familien til at arbejde sammen om at passe haven

Alt for ofte ender haven med at blive forældrenes arbejde – og det er da også forældrene, som rent fysisk kan lave mere ude i haven. Men efterhånden som børnene vokser sig ældre, kan I godt begynde at lokke dem med ud i haven for at lave lidt havearbejde. På den måde bliver haven til et fælles projekt for familien.

Det behøver ikke at være en træls opgave for børnene at hjælpe til. Det er en god idé at starte når børnene er helt små, så det virker naturligt for børnene at hjælpe med ude i haven.

Anbefalede artikler