Det er altid nemt at finde på julegaver til børnene. De har næsten altid lange ønskelister, og der er altid en eller andet nyt populær ting, alle vil have eller samle på. Men til unge og voksne kan det være lidt sværere. Her kan du få lidt inspiration til, hvordan du finder en god julegave til de voksne.

Tænk på, hvad du selv ville blive glad for

Hvis du selv er voksen og skal give en gave til en voksen, er det oplagt at tænke på, hvad du selv ville blive glad for. Det er i hvert fald et godt udgangspunkt, når det gælder om at finde på idéer.

For eksempel kan det være, at du har set nogle flotte vinglas som Holmegaard vinglas perfection. Dem kan du give et par stykker af. Det kan også være noget andet til køkkenet eller hjemmet. Man kan altid bruge flere lagener og håndklæder, men det er måske en lidt kedelig gave.

En anden god idé er et kulturprodukt som en bog eller et stykke kunst. Måske har du læst en god roman, eller set en bog om et emne, der interesserer den person, du skal finde på en gave til. En god bog er altid en god gave, som folk bliver glade for, især når den virker personlig.

Giv noget, der kan minde dem om dig

Et sidste godt tip er at give noget, der kan minde modtageren om dig. Det er gerne noget, der kan holde i flere år, og som de kan tænke på dig, når de bruger. Sådan kan det være med en flot kande eller vase eller vinglas, eller en kaffebordsbog, et stykke kunst, et smykke eller lignende.

Kort sagt er det godt med noget unikt, som personen kommer til at bruge en gang imellem. Det kan selvfølgelig også være godt med noget som en sæbe eller en flaske vin, men de bliver brugt op. Derimod bliver en bog stående på hylden i mange år, og den bliver ved med at minde dem om dig.

En gave er jo i virkeligheden et symbol på kærlighed. Og nogle mennesker er bare svære at give gode gaver til, fordi de ikke ønsker sig noget. Men det gør det netop nemmere, fordi det betyder, at de bliver glade for hvad som helst, så længe det kommer fra hjertet. Står du i denne situation, kan den bedste løsning være at tænke på, at gaven ikke skal være noget, der fylder for meget.

Anbefalede artikler