Som passioneret indretningsentusiast kan det være en skræmmende tanke, hvis du skulle miste dit arbejde. Det behøver dog ikke at sætte en stopper for dine interesser i din bolig og dens indretning. Har du betalt kontingent til en a-kasse i mere end 1 år og har arbejdet over et bestemt antal timer, har du nemlig ret til at modtage dagpenge. Dermed skal du altså ikke gå fra en fornuftig indtægt til 0 kroner fra den ene dag til den anden. Her i artiklen går vi nærmere i dybden med a-kassen og boligindretning på budget.

Boligindretning på budget

Står du pludselig uden arbejde og har haft for vane at købe populære og relativt dyre mærker, kan det være svært at skulle vænne sig til ikke at kunne købe den dyre vase, man går og drømmer om. Heldigvis har markedet for boliginteriør mange retninger. Der er den mere high-end del, hvor man køber de dyre mærker fra ny. En anden retning er genbrug. Det er billigere, og kan altså være din mulighed for at erhverve dig nye indretningsartikler til boligen, selvom du står uden arbejde. I alle større danske byer findes der genbrugsmarkeder og auktioner, hvor der er mulighed for at gøre sig nogle gode fund. Det samme kan du gøre på DBA, Gul og Gratis, i Facebook-grupper og lignende

Når man først bliver grebet af at jagte designfund, kan det være svært at lægge det fra sig, når man igen får et arbejde. Det er medrivende, og er man god kan man være virkelig heldig at finde nogle rigtig flotte produkter.

Sådan bliver du berettiget til dagpenge

En a-kasse primære formål er at hjælpe sine medlemmer i arbejde igen hurtigst muligt samt at udbetale dagpenge. Der findes i Danmark mange forskellige a-kasser. Der er de branchespecifikke a-kasser, der er målrettet særlige erhverv. Et eksempel på det er Journalistforbundet, der er en a-kasse for journalister. Ud over de branchespecifikke arbejdsløshedskasser findes der også de tværfaglige a-kasser, der har medlemmer fra mange forskellige brancher. Hvilken a-kasse du er medlem af, ændrer ikke på, hvor mange penge du kan få i dagpenge. Men hvilke krav skal du mere specifikt opfylde for at være medlem af en a-kasse? I år 2018 er kravene således:

  • Være jobsøgende
  • Være parat til at tage et job på 37 timer om ugen ved fuldtidsforsikring og 30 timer om ugen ved deltidsforsikring. Med andre ord skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet.
  • Du får en profil på Jobnet.dk, hvor du kan tjekke dine jobforslag. Du skal også ansøge mindst 2 jobs i ugen.
  • Du skal opfylde et indkomst- og beskæftigelseskrav. Bemærk at kravene er forskellige alt efter, om du er deltids- eller fuldtidsforsikret. Er du fuldtidsforsikret skal du have tjent mindst 348 kr. og have minimum 1924 løntimer gennem de seneste 3 år. Er du deltidsforsikret er indkomstkravet 152.232 kroner og beskæftigelseskravet 1.258 løntimer. Disse krav er gældende for 2018.

Den laveste sats for dagpenge på fuldtid er i 2018 13.323 kroner. Det er ikke verdens bedste løn, men bor du billigt til leje og ikke har de store udgifter, er der helt sikkert plads i økonomien til, at du kan gøre et par gode designfund.

Anbefalede artikler