Står du og skal have solgt din bolig? Så kan du gøre nogle forskellige ting for at fremme salgsprocessen. Det giver sig selv, at hjemmet skal se indbydende og rent ud, men der er faktisk også andre ting, som spiller ind, når eventuelle købere er ude at se din bolig. Her i artiklen får du 5 konkrete råd til, hvordan du gør din bolig attraktiv og salgsklar.

Hvordan skal min bolig være indrettet?

En fejl mange begår er, at de køber en masse pynteting og nips, når huset skal sættes til salg. Man skal dog passe meget på med ikke at overdrive og komme alt for meget nips ind i hjemmet. Årsagen til det er, at indretningen ikke må fjerne alt fokus fra selve boligen. En potentiel køber skal kunne se sig selv i dit hjem, og derfor skal der helst ikke være en alt for stor påvirkning fra boligindretningen. En simpel indretning er vejen frem.

Brug planter i indretningen

Når du skal gøre dit hjem klar til at blive solgt, er det en god idé at gøre brug af blomster og planter i indretningen. Det er med til at skabe en hyggelig og naturlig atmosfære. Pas på ikke at overdrive det, så planterne og blomsterne fjerner fokus fra selve boligen. Det skal være brugt naturligt i din boligindretning. Ikke nok med at planter gør indretningen naturlig, så giver det også et langt bedre indeklima.

Trægulve frem for gulvtæpper

Gulvtæpper kan godt virke meget tunge i en bolig frem for trægulve. Derfor kan det være en god idé at få lagt trægulve, hvis du har nogle rum med gulvtæpper i. Et trægulv har også den fordel for en potentiel køber, at det er langt nemmere at rengøre.

Ret de små fejl og mangler

Er der nogle steder, hvor din bolig har nogle fejl? En dørkarm eller et panel, der er gået i stykker? Så få udbedret fejlen, inden du får taget billeder, holder åbent hus og så videre. Har du mange fejl, kan det hurtigt virke uoverskueligt for en køber at skulle i gang med ordne boligen. Det bliver også dyrere for køberen, fordi vedkommende selv skal udbedre fejlene.

Boligen skal være lys

Før en fremvisning og før der tages billeder til salgsannoncer, skal du sørge for, at der er godt med lys i boligen. Gardiner og persienner skal tages fra, så der kommer godt med lys ind i dit hjem. Det gør din bolig meget mere indbydende. 

Mangler du penge til at klargøre din bolig?

Hvis du mangler penge til at gøre din bolig salgsklar, kan det være en idé at optage et lån. Hvis lånet kan være med til at gøre, at du kan få solgt din bolig hurtigere og ikke bliver nødt til at gå ned i pris, er det en god investering. Når du låner penge til at udbedre fejl og mangler i din bolig, skal du naturligvis undersøge lånemarkedet grundigt, så du ikke optager et alt for dyrt lån med hurtig udbetaling. Kig grundigt på væsentlige nøgletal som ÅOP, afdrag, kreditomkostninger og rente. Så bliver du ikke overrasket over et dyrt lån. Når du skal låne penge til at gøre din bolig salgsklar, har du flere muligheder. Du kan enten gå i banken for at låne, eller du kan tage et forbrugslån hos en af de mange online låneudbydere.

Som du kan læse i artiklen, har de små detaljer en kæmpe betydning for, hvor hurtigt salget går.

Anbefalede artikler