Mange kender dét, at man efter et restaurantbesøg har lyst til at gøre noget ved indretningen i hjemmet, især i alrummet, hvor man laver, serverer og spiser mad til eller sammen med sine gæster. Dét mange husker tydeligst fra et restaurantbesøg er dog bordet og dettes indretning – foruden maden naturligvis.

Mange restauranter bruger de nordisk inspirerede plankeborde og nøjes med at lade bordet tale for sig selv i sin æstetiske pragt. Man kan selv købe et plankebord til at have i alrummet derhjemme, man skal blot vælge hvilket materiale man ønsker bordet i. Nogle har brug for et plankebord i lys eg, hvorimod andre hælder mere til de mørke farver, der giver et mere rent og maskulint udtryk i sammenhæng med den øvrige indretning.

Det gode ved plankeborde er naturligvis, at de fås i forskellige farver og størrelser og at to borde aldrig er hundrede procent ens, da træets årer varierer.

Indret dit hjem i nordisk stil med et plankebord i køkken-alrummet

Der er mange ting, der taler for at man skal vælge den nordiske stil når man indretter sit hjem. Det er blevet moderne at også mænd tager del i boligindretningen, hvorfor den nordiske stil er ideel. Med denne maskuline stil kan manden i huset føle sig som dén med bukserne på, men hvor også husets frue kan tillade sig at pynte op med forskelligt nips og naturligvis fylde alle rum op med planter.

Den nordiske indretningsstil handler om råstyrke, maskuline linjer, tunge træmøbler og et rent og pænt snit, der går igennem hele huset. Man føler sig rolig når man befinder sig i rum, der indrettes på denne måde, da man ikke konstant forstyrres af en masse forskellige sanseindtryk.

Er du i tvivl om hvilket plankebord der vil passe perfekt i jeres hjem og i samhørighed med jeres personlige stil så få hjælp af eksperterne. Mennesker der brænder for indretning og som kan se noget dynamisk i selv det kedeligste rum, kan guide dig til at tage den helt rette beslutning for dig og din bolig.

Et plankebord kan ikke gøre det ud for indretningen alene

Alle kender udtrykket, at der skal være en ’rød tråd’ når man indretter sit hjem. Med dette menes naturligvis, at man skal holde nogenlunde den samme stil på tværs af hjemmets rum, således at der dannes en sammenhæng i både stilart og indretning.

Et stort og maskulint plankebord kan ikke stå alene, men man kan med fordel blande den nordiske stil med noget råt i form af nogle lækre stole med metalskelet. Et vægtapet med en grøn og frodig skov som baggrund for et plankebord af mørk eg, vil blot øge fornemmelsen og roen af at gå en tur i skoven eller endda følelsen af, at man spiser picnic indenfor hver eneste dag.

Man kan med fordel fylde hjemmet op med planter i alle størrelser og farver, hvis man blot har et plankebord til at understøtte denne følelse af rendyrket natur, renhed og ro.

Anbefalede artikler