Det er blevet en kæmpe trend. Og med rette. Altså at bruge tid på vandet på et paddleboard eller et SUP board. Man ser dem både på strandene, ved havnene eller i kanalerne i de store byer. Folk stående eller liggende på vandet på deres boards.

Eventyr på vandet

Vand og hav kan noget specielt. Mange bliver fascineret af havet og de muligheder det giver. Der er masser af muligheder for aktivteter i og på det våde element. De seneste år er paddleboards og SUP boards blevet en kæmpe trend. Meget forståeligt. For de er lette at gå til. Man kan drage på eventyr på vandet i sit helt eget tempo. Man bestemmer nemlig selv farten, og om man vi stå op, sidde ned eller ligge. Det er bare at komme ud på vandet, men selvfølgelig passe på strøm og vind.

Find de bedste boards

Er du nybegynder kan det være en udfordring at finde det bedste paddleboard tilbud i forhold til dit behov. En god ide er at starte med en oppustelig udgave. Det har nemlig nogle rent praktiske fordele. Det er lettere at opbevare, evt. i en lejlighed, det er let at transportere, evt. på en cykel, og så kræver det altså ikke meget at få det pustet op. Så skal du overveje størrelsen på dit board. Et langt og smalt board giver mere fart, men bliver så også mindre stabile end de brede. Desuden skal du matche din egen vægt i forhold til hvad boardet er designet til.

Kommer fra Hawaii

Som surtsporten kommer også paddlesporten fra Hawaii i Stillehavet. Og paddle er netop udsprunget af surf. Forskellen er, at man ikke skal ligge og vente på næste bølge, men i stedet selv sørge for fremdriften ved hjælp af en paddle. Og du kan selv styre farten, hvilket nok er baggrunden for at det er blevet så populært i Danmark.

Danmark har mange muligheder

Den danske geografi gør helt automatisk Danmark til land, hvor vand og hav spiller en stor rolle. Der er aldrig langt til havet ligemeget hvor du befinder dig i kongeriget. Og det har naturligvis påvirket danskerne. Vi er glade for aktiviteter, der har med det våde element at gøre. Derfor har vi også stor tradition for sportsgrene som svømning, sejlsport, kajak og surfing. Og nu er paddleboard blevet den nye store vandsportsgren i Danmark. En aktivitet der er let at udføre. Man kan tage ud fra stranden, i en fjord, fra havnen eller bare fra hvor vandet er tilgængeligt. Danskerne elsker paddlesporten.

Anbefalede artikler