Dette indeholder sponsoreret indhold.

Har du et hus, kender du nok til det med at skulle have varme i huset. Men der er flere forskellige måder at gøre det på, og der er rigtig mange måder man ofte ikke lige tænker over. Når man tænker varme i et hus, er der ofte mange der tænker på el eller en form for fyr. Men et hus kan altså også varmes op af en varmepumpe – eksempelvis en luft til luft varmepumpe. Det kan være du skal ud og finde den bedste luft til luft varmepumpe til dit hjem. Vil du derimod gerne vide, hvorfor du skal vælge en luft til luft varmepumpe til dit hus, læs med her. 

Luft til luft varmepumpe, hvad er det? 

Inden du kan beslutte om en luft til luft varmepumpe er det rigtige for dig, kan det være en god ide at sætte sig ind i, hvad det er for en størrelse. I selve ordet ligger det, at det er en form for varmepumpe. En luft til luft varmepumpe består af en del, der sidder uden på huset og en del der sidde inde i huset. Det smarte ved en luft til luft varmepumpe er at den bruger luften udenfor til at opvarme huset indenfor. Denne type varmepumpe er ideel til mindre boligere og som supplement til andre varmekilder. 

Tre fordele ved en luft til luft varmepumpe 

Vælger du en luft til luft varmepumpe, er der en række fordele, der kan være værd at overveje. For det første, er en luft til luft varmepumpe med til at give et bedre og sundere indeklima. Varmepumpen kan nemlig rense luften indenfor, da de ofte er udstyret med avancerede filtre til rensning af luft. 

En anden fordel ved at vælge denne type varmepumpe er, at det er et miljøvenligt alternativ den almindelige elvarme, fordi den anvender udeluften til at afgive varme indenfor i huset. En sidste fordel ved at vælge denne varmepumpe, er at det er relativt nemt at få den installeret, så det er ikke noget der kræver alverdens. 

Flere penge i pengepungen 

Den største fordel ved at vælge en luft til luft varmepumpe er nok at du faktisk kan spare penge ved at skifte til denne type varmekilde. For det første er det forholdsvis billigt at få installeret en varmepumpe, og du kan ofte finde en varmepumpe til gode priser. Men det er også billigere at varme mindre huse op med denne type varmepumpe, end hvis du eksempelvis valgte el-varme.

Anbefalede artikler