Hvis du skal være sikker på, at din have bliver klar til sommeren, så skal du starte tidligt. F.eks. er det bedst at fjerne ukrudt i det tidlige forår, inden det for alvor slår rødder. Derfor er det ikke for tidligt at gå i gang med at gøre haven sommerklar i starten af forårssæsonen.

1. Fjern ukrudt i hele haven

Det første du bør få styr på er fjernelse af ukrudt. I det tidlige forår begynder det at dukke op. Det vokser nemlig hurtigere end andre former for bevoksning. Derfor er det nemt at spotte, og det er derfor, at det er vigtigt, at du gennemgår hele haven for ukrudt i starten af foråret.

2. Beskær buske og træer

Har du træer og buske i haven, så skal disse også beskæres. Det er ligeledes bedst at gøre i foråret. Her er de endnu ikke sprunget ud, og det er derfor nemmere at udvælge de grene, der skal skæres til. Det kan f.eks. være grene, der har viklet sig sammen eller ødelægger formen.

3. Fjern mos fra græsplænen

Det er ikke just en fornøjelse at skulle fjerne mos. Det ændrer dog ikke på, at det er nødvendigt. Hvis din græsplæne blot har passet sig selv i løbet af vinter- og starten af forårsperioden, så vil der typisk være opstået mospletter, og disse skal selvfølgelig fjernes inden sommeren.

4. Plant nye blomster i foråret

Hvis du gerne vil plante nye blomster og buske, så er det en god idé, at dette gøres i foråret. Det betyder, at der er større chance for, at det når at spire inden sommeren. Vil du gerne have, at din have er flot og farvefyldt, når samtlige planter springer ud, så bør de plantes i løbet af foråret.

5. Find havemøblerne frem

Det er ikke alle, der trækker havemøblerne ind, når sommeren er ved sin ende. Mange gør dog, og derfor skal de frem igen, når vejret tillader det. Har dine havemøbler efterhånden tjent de sæsoner, de skal, så skal du naturligvis på udkig efter nogle nye havemøbler til hhv. terrasse og have.

Har du besluttet dig for, at du gerne vil købe nye møbler til haven, så bør du huske på, at det ikke kun er bord og stole, du skal erhverve. Du bør også købe liggestole, så du for alvor kan nyde, når solen beslutter sig for at kigge frem. Leder du efter nye liggestole, så shop praktiske liggestole på nettet.

Anbefalede artikler