Den minimalistiske indretning har været meget dominerende, for ikke at nævne ekstrem minimalistisk i de senere år. Der har været rene linjer, hvide vægge, hvide døre, hvide lofter, hvide køkkenskabe og så videre.

Det er dog blevet mødt af en moderne varme nu, i form af de rustikke kendetegn. Der findes mange forskellige måder, hvorpå man kan skabe rustik til hjemmet. En af måderne er ved at vælge skydedøre til boligen. Der er rigtig mange valg til døre i boligen – læs mere her.

Funktionalitet og design går hånd i hånd med skydedøre

Der er både et designmæssigt aspekt i skydedøre, men der er i særdeleshed også et praktisk aspekt i dem. Forskellen på dem og almindelige døre er, at de almindelige døre kræver et forholdsvist bredt rum, så de kan svinge ud, når man åbner dem. Er rummet ikke særlig bredt, kan man være nødsaget til at bakke og gå sidelæns, når døren skal åbnes. Det slipper man helt for med skydedøre.

Man undgår en masse spildplads. Samtidig slipper man for, at dørene smækker, hvis der er gennemtræk, og man slipper for, at de små får fingrene i klemme, fordi de smækker døren henover sine egne fingre.

Skydedøre kan anvendes i alle rum. Med hensyn til det praktiske aspekt, så er de nærmest guld værd i den smalle entre. Ved at have en skydedør her, kan man måske få plads til en lille skænk eller kommode, hvor du kan have nogle pyntegenstande. Man kan naturligvis ikke hænge ting der, hvor skydedøren slider hen, når den er åben, men dette ville alligevel også blive gemt væk, hvis man havde en almindelig dør til at stå åben.

Skab en varm og rustik stemning med skydedøre

Skydedørene minder meget om den indretning, som man ofte ser i fjernsynet, fra rustikke, amerikanske lejligheder. Her er det typisk den rå murstensvæg, man kan se indenfor, og indretningen bærer præg af flere rå og rustikke elementer samt varmere farver. Dette er i stigende grad begyndt at smitte af på danskerne.

Allerede her i 2019 spås årets farver ikke til at være kolde, hvide vægge eller pastelfarver. Der er derimod meget mere fokus på de dybe, lidt mørkere, varme farver såsom olivengrøn. Varmen og hyggen er på vej tilbage ind i stuerne.

Den åbne bolig

Samtidig med, at de varme farver kommer tilbage, så vil vi også gerne have hjemmet så åbent som muligt og med så meget sollys som muligt. Derfor vælger mange skydedøre med glas eller spejle. Skydedøre med spejle er meget praktiske der, hvor man klæder sig på og gør sig klar til dagen.

Skydedøre med glas er meget populære som terrassedøre, så man har en god udsigt over terrassen og haven. De er dog også rigtig gode inde i boligen. De lader lys flyde på tværs af rummene, og så kommer boligen til at se større og mere åben ud. De skaber et helt andet overblik og vil være et godt valg til rum som stue eller gang.

Anbefalede artikler