I en tid hvor mange danskere har mulighed for at arbejde hjemmefra, er det oplagt at gøre lidt ekstra ud af sin hjemmearbejdsplads. Især hvis du ofte benytter dig af denne mulighed. Tag det som en spændende udfordring og indret dig med alle de ting, som gør dig glad, og som fremmer din koncentration omkring arbejdet.

Gør dit hjemmekontor til en del af indretningen

Hvis du ikke lige kan afsætte et helt rum til arbejdsværelse, så prøv at finde et andet sted i din bolig, hvor der er rart at være. Det kunne f.eks. være i stuen nær et vindue eller op mod en væg, hvor din yndlingskunst hænger. Hér har du mulighed for at placere et væghængt skrivebord. Denne løsning er perfekt, hvis du bor småt, eller hvis du bare ikke har lyst til at have et decideret kontor i dit hjem. Et væghængt skrivebord findes i alle afskygninger og materialer: træ, laminat, stål, med eller uden skuffer. Mulighederne er mange. Og der findes forskellige designs, så du f.eks. også har mulighed for at placere arbejdspladsen i en hyggelig hjørnekrog. Det vigtigste er, at du får skabt et arbejdsrum, der ikke stjæler opmærksomheden fra resten af indretningen, og hvor du ikke bliver forstyrret af opvasken eller vasketøjet.

Hold orden med smuk opbevaring

Hvis du vil sikre, at din hjemmearbejdsplads ikke kommer til at fylde for meget i din stue eller soveværelse, kan du skabe ro og orden med opbevaring, der matcher rummets øvrige udtryk. Hvis der f.eks. ikke er et vindue på væggen, hvor dit skrivebord hænger, så sæt en hylde op. På den måde kan du placere fine krukke eller glas, hvori du kan opbevare skriveredskaber eller andre ting, som du skal have nem adgang til. Du kan også finde flotte æsker til papir, der nemt kommer til at se rodet ud. Og et rodet hjørne ”smitter af” på det samlede indtryk af et rum. Dertil kommer de små nips, som giver dit hjemmekontor et lille ekstra touch af noget personlighed, som du måske ikke helt har mulighed for på din egentlige arbejdsplads. Det kunne bl.a. være planter, et stearinlys i den mørke tid, kunst eller billeder af familien. Det er alt sammen med til at give dig et sted, hvor du kan arbejde koncentreret og have en følelse af at gå på arbejde i dit eget hjem.

Anbefalede artikler