Skabe med skydelåger er blevet ekstremt populære i de danske hjem. Det gælder særligt for soveværelset, men også i mange andre af boligens rum. Skydelåger har den praktiske funktion, at de er yderst pladsbesparende. Når man har et skab med almindelige låger, så skal man påregne plads til, at lågerne kan svinge ud, når man åbner skabet. Her bliver der altså blokeret i hvert fald 60 cm, og gerne mere, så man kan komme til.

Skydelåger skaber mere plads i rummet

Denne udfordring har man simpelthen ikke med unikke skydelåger, da de blot slides til siden, i stedet for at svinge udad. Det er altså nemmere at komme til skabet, og så har man bedre muligheder med pladsen omkring, ligesom rummet kommer til at virke større, når man nemt kan komme til skabet.

Skydelågerne kører lydløst og som smurt

Lågerne kører på fleksible skinner, så de ikke sidder fast eller binder, hvis der er nogle ujævnheder i rummet. Samtidig kører de lydløs grundet de specielle materialer, som nøje er udvalgt til formålet. Man skal derfor ikke være bange for, at skydelågerne sætter sig fast, så man ikke kan åbne skabet. Alle de nye modeller kører som smurt.

Flere muligheder for skydelåger, der passer i netop din bolig

Der findes nærmest uendelige mange muligheder for at lave en personlig indretning med unikke skydelåger. Man kan vælge to forskellige udgaver:

  • Fleksible låger, der kan tilpasses i højden
  • Skydelåger efter mål

Den ene type er designet således, at der er plader, der lapper ind over hinanden. Dette giver et smart design, og så giver det også mulighed for at tilpasse lågen selv. De kan typisk strække sig over 210-250 cm. I højden, så de passer til de flestes boliger. Desto lavere loftshøjden er, desto mere lapper pladerne ind over hinanden og omvendt, hvis der er højere til loftet.

Man kan også vælge at bestille dem efter mål. Her er de skræddersyet til netop det formål, som man skal bruge dem til. Det betyder, at der ikke skal justeres og tilpasses nogen steder – de skal blot sættes op. Dette er naturligvis den nemmeste løsning, hvorimod den anden løsning er den billigste form for skydelåger.

Det personlig design af skydelåger

Med hensyn til design, så er der meget at vælge i mellem. Man skal vælge farve og materialer. De tre typer, som er rigtig populære i øjeblikket, er enten hvid højglans, det rå look i form af antracit eller naturfarver. Her skal man bare gå efter sine gen, personlige stil og naturligvis tænke over, at de passer ind i resten af indretningen. Går man efter de neutrale farver, så går de selvfølgelig fint sammen med de fleste typer af stile inden for boligindretning.

Når man anvender skydelåger, så giver det også mulighed for at gå mere i detaljer med indretningen, da der pludselig bliver frigivet en masse plads. Her kan man pryde soveværelset med flotte gulvplanter.

Man kan også indrette med skydelåger i andre rum end soveværelset. Det kan for eksempel være med det formål at skjule en vaskesøjle eller anvende dem i gangen eller på badeværelset. De vil især egne sig godt til de smalle rum, hvor pladsen føles ekstra trang.

Anbefalede artikler