Et sofabord er det bord det bord du ofte ser stå foran sofaer. Et sidebord er det bord, der ofte står ved siden af sofaen eller en lænestol. Ikke denne artikel får du et par tips til, hvordan du vælger det rigtige sofabord, så det passer perfekt ind i din stue.

Stort eller lille sofabord?

Først skal du afgøre hvilken størrelse sofabord, du drømmer om, og som passer ind hjemme hos dig. Et sofabord skal passe til din sofa og resten af din stues dimensioner. Det er derfor vigtigt, at du vælger et lille sofabord, hvis du har en lille sofa og omvendt vælger et større sofabord hvis du har en meget stor sofa. Derudover skal du også tænke over, hvad du skal bruge bordet til. Er det blot til et par kopper kaffe så behøver du ikke så meget plads som hvis du foretrækker at kunne spise foran tv’et.

Rundt eller firkantet sofabord?

Udover størrelsen på sofabordet skal du også finde frem til den rigtige form. Sofaborde bliver nemlig lavet i mange forskellige former. Det mest traditionelle er det firkantede sofabord. Hvis du holder af skarpe og helt rene linjer, så kan det være du skal gå efter et firkantet sofabord. Der findes også mange smukke rundesofaborde som vil se mindre skarpe ud i dit hjem. Et rundt sofabord kan bløde din stues udseende lidt op. Når du blander former og linjer kan det også være nemmere at skabe et personligt hjem fordi de skiller sig lidt mere ud.

Et eller flere sofaborde?

Der er også mange der holder af at have flere sofaborde. Mange der vælger at have flere sofaborde, vælger ens sofaborde og så bare i forskellige størrelser. Det er smart hvis du en gang imellem skal bruge lidt mere plads end du plejer, så kan du nemlig tage et af de mindre sofaborde i brug. De fleste bruger nemlig primært det største af dem de har i dagligdagen.

Gulvtæppe under sofabordet?

Når du vælger et sofabord, vil det også være nærliggende at tænke over om du ønsker et gulvtæppe under bordet eller ej. Et gulvtæppe under sofabordet kan være rart at sætte dine fødder på, specielt hvis du har tendens til at have det fodkoldt hjemme hos dig. Et gulvtæppe indgyder ofte til varme og hygge men er knap så rent i udtrykket som hvis du blot har dit gulv. Det afhænger derfor også meget af hvilket udtryk dit bedst kan lide i din stue.

Anbefalede artikler