Er det tid til at forlade din nuværende bolig og starte forfra et nyt sted? Måske har du eller partneren fået et nyt job et andet sted i landet, måske har I besluttet at gå fra hinanden – eller måske er du bare vokset fra dit nuværende hjem og har alvorligt brug for luftforandring. Hvad end, der driver dig, så er det et eller andet sted altid lidt nervepirrende at sælge et hus eller en lejlighed. Rent følelsesmæssigt er det svært nok i sig selv at give slip på ens hjem gennem mange år – og lægger du den økonomiske risiko og det logistiske mareridt, som flytning er, oveni dette, er det lige til at få spændingshovedpine af. Så langt ud behøver du dog overhovedet ikke komme. Læs i stedet med nedenfor, hvor vi giver dig nogle af vores råd til et smerte- og stressfrit boligsalg – og guider dig til den bedste start i dit nye hjem.

Få professionel hjælp af en boligadvokat

Der er desværre meget, der kan gå galt, når du skal sælge din bolig. For det første er boligmarkedet altid en usikker størrelse – og sælger du på et forkert tidspunkt er det ikke sikkert, du får helt så stort et udbytte af salget, som du havde forestillet dig. Derudover er der også mange andre ting, du ganske enkelt ikke ved om at sælge en bolig, før du har prøvet det – og både hvordan du får mest ud af dit salg og hvor i processen, du bør udøve rettidig omhu, vil en erfaren boligadvokat kunne give dig uvurderlig rådgivning om.

Gør flytningen lettere: Sælg eller doner møbler, tøj og planter

Når du har fået solgt din gamle bolig og skal til at flytte, kan det hurtigt gå hen og blive en rigtig lang dag. Selvfølgelig er det forskelligt fra person til person og afhængigt af, om du har et gedigent samlergen eller er dedikeret minimalist. De fleste mennesker ender dog over årene med at fylde deres hjem med et hav af ejendele, de sagtens ville kunne leve uden – og insisterer du på at slæbe det hele med til dit næste hjem, kommer du enten til at betale for flyttebiler i dyre domme eller plage livet af dine hjælpsomme bekendte. Gå i stedet dine ejendele igennem som du pakker i bedste Marie Kondo-stil: Alt, der stadig ”sparks joy”, skal selvfølgelig med – men resten kan du enten tjene lidt ekstra på at sælge eller glæde andre ved at forære væk.

Anbefalede artikler