Der kan være mange undskyldninger for ikke at slæbe sig ned i træningscenteret. Måske regner det? Måske er cyklen flad? Eller måske kan du bare ikke overskue, at skulle sætte håret til en tur udenfor hoveddøren? Indret dit eget personlige træningscenter i hjemlige rammer og høst de mange fordele herved. Du sparer det dyre abonnement til træningscenteret. Du kan træne mere eller mindre, når du vil. Ikke mindst bliver det sværere at finde på de dårlige undskyldninger for at skippe træningen, når udstyret står lige dér. Men hvordan indretter du det optimale hjemmetræningscenter? 

Yoga og meditation

Gå efter de mest effektive træningsmaskiner

I træningscenteret er der et stort udvalg af diverse træningsmaskiner, men det er de færreste, der har plads derhjemme til at matche centerets udtræk. Det er derfor en rigtig god idé, at gå efter effektive maskiner, der kan aktivere flere muskelgrupper samtidigt. En crosstrainer kan være et bud på en maskine, der opfylder flere behov på en og samme tid. På en crosstrainer får du nemlig aktiveret muskelgrupper i både over- og underkrop, og du får sat gang i både kredsløbet og kalorieforbrændingen. Det er derfor en god idé at starte en træningssession ud på sådan en maskine. Kroppen bliver varm på en skånsom måde, hvor ingen led lider overlast. Som bonus er det på den måde en maskine, der kan bruges af alle.
Med en crosstrainer i hjemmet behøver du ikke meget mere end en træningsmåtte og et par håndvægte for at kunne strikke et effektivt hjemmetræningsforløb sammen. Der findes et stort udvalg af crosstrainere, der opfylder forskellige behov. Klik her og bliv klogere på, hvilken maskine der passer bedst til dig. 

 Håndvægte

Spar plads og træn med egen kropsvægt

Træning har længe været forbundet med både tunge vægte og store maskiner, men der er faktisk måder at træne minimalistisk på. Hvis du ikke føler, du har pladsen til en crosstrainer i hjemmet, kan du sagtens træne effektivt kun ved hjælp af egen kropsvægt.
Du kan nemt lave en træningsrutine med nogle få øvelser, der træner hele kroppen. Det eneste udstyr, du kan få brug for her, er en træningsmåtte, men du kan også sagtens lave kropsvægtsøvelserne på gulvet. En rutine kan for eksempel indebære jump squats, planke, burpees, armbøjninger, mave- og rygbøjninger og lunges. Kør 3-5 sæt, hvor du gentager hver øvelse 8-12 gange med et minuts pause mellem hvert sæt.
Det er effektivt og meget lidt pladskrævende, og du kan hurtigt hive træningsmåtten frem og pakke den væk igen efterfølgende.  

Anbefalede artikler