Et sommerhus skal gerne være et hyggeligt tilflugtssted, så du kan stresse af fra det travle hverdagsliv. Mange sommerhuse ligger i naturskønne områder, og det er altid godt for sindet, at komme ud i naturen. Selve sommerhuset skal også gerne afspejle ro, hygge og afslapning. Her er nogle ting du kan gøre, for at gøre dit sommerhus ekstra hyggeligt.

Varme

Sommerhuse bruges ikke kun om sommeren, men er også virkelig hyggelige om efteråret og vinteren. Hvis du har en pejs eller brændeovn, kan i varme jer ved den, mens i drikker varm kakao og spiller brætspil. Hvis i ikke har en brændeovn eller pejs, har i brug for en anden varmekilde. Det kunne f.eks. være en luft til luft varmepumpe, som er en miljøvenlig varmepumpe til dit sommerhus. Det er en billig og miljøvenlig varmekilde, som nemt og hurtigt kan varme sommerhuset op på en kold dag.

Nipsting

For at gøre sommerhuset ekstra hyggeligt og mere personligt, er det en god ide at placere nipsting rundt omkring. Hvis sommerhuset ligger tæt ved havet, kunne man lægge flotte muslingeskaller rundt omkring eller udstille nogle fine sten fra stranden. Lamper, billeder og søde vaser gør også en stor forskel, og en flot buket blomster fra haven, pynter også utrolig meget.

Udendørs hygge

Hvis i har en terrasse kan den også nemt gøres hyggelig. Om sommeren kan det hurtigt blive et samlingspunkt for mange hyggelige aftener. Lav et simpelt bålsted, som i kan sidde rundt omkring, når mørket falder på. Her kan i også grille pølser, lave pandekager og riste skumfiduser sammen med børnene. Man kunne også lave et hyggeligt udendørsareal med pallesofaer, havemøbler og krukker med blomster og planter. Udendørs lyskæder giver også en helt særlig stemning til de sene sommeraftener, og du kan sagtens hænge dem op langs væggen på sommerhuset eller mellem et par træer.

Anbefalede artikler