Når det kommer til det med nyt hus, så er der mange ting, som skal gøres klar, for at oplevelsen bliver fornuftig og ikke stressende.

Især er det populært at hive en byggesagkyndig med ud til huset, som du måske vil enten købe eller sælge og få en professionel holdning herfra.

Blandt andet er byggesagkyndige med til at lave energimærkninger og tilstandsrapporter, hvor den sidste opgave især er populær. Disse professionelle er altså med til at sikre, at boligen er i god stand og klar til at blive personliggjort – enden af dig eller de nye mennesker, som skal overtage huset.

Men hvordan finder du lige den rigtige person i Aarhus til dette job? Læs videre og få gode råd med på vejen!

Spørg gerne venner og familie i lokalområdet

Hvis du er fra Aarhus, eller bare kender flere personer i området, så er det ofte helt naturligt at spørge ind til disse personers erfaring med byggesagkyndige.

Med en lokal sagkyndig, så er du nemlig sikker på, at de har erfaring med mange af boligtyper eller problemer, som opstår i forskellige lokalområder.

Fordelene ved at spørge venner og familie er mange. Ved at snakke med dem er du først og fremmest sikker på, at de snakker ærligt – I kender hinanden, og der er ingen grund til at pynte på sagerne.

Derudover ved de også ofte, hvem du er, og hvad du har brug for. Derfor kommer de ikke til at anbefale en byggesagkyndig, som du ikke kan arbejde ordentligt sammen med.

Få tilbud på nettet

I takt med, at flere og flere håndværkere får en online tilstedeværelse, så kommer flere og flere tjenester også til, hvor de involveres.

Eksempelvis er der flere hjemmesider, som hjælper dig med at få tilbud fra byggesagkyndige i Aarhus og andre steder! Konceptet er simpelt – du beskriver en opgave, sender den på hjemmesiden sammen med din mail eller telefonnummer, og du får så nogle tilbud.

Dette er smart, fordi du let kan få et overblik over dine muligheder. Samtidig er det en smart måde at sammenligne priser uden at skulle ud og finde flere forskellige håndværkere i området.

Har du tjekket de sociale medier?

Det kan godt lyde sjovt, men nogle gange skal man ty til Facebook og Twitter for at finde de helt rigtige mennesker til jobbet.

En god idé er for eksempel at gå på Facebook og komme ind i de forskellige grupper dedikeret til livet i dit lokalområde.

Herinde har du så muligheden for at spørge, om der er nogen, som kender en god byggesagkyndig. På denne måde kommer du let i kontakt med mange forskellige mennesker, der sandsynligvis alle har erfaring med dette i området.

Dette er en fin måde at få dannet sig et overblik på. Derudover kan du også se, hvor langt ud du skal – kan du finde noget inde i Aarhus eller er det længere væk. Ved at vælge Facebook grupper kan du nå langt ud i regionen!

Anbefalede artikler