Udover soveværelset, er stuen nok det rum, vi opholder os mest i. Det er her vi slapper af efter en lang arbejdsdag, og derfor er der virkelig behov for at stuen er et hyggeligt sted. Et sted, hvor du kommer i god stemning og kan lade alle bekymringer slippe. Ønsker du mere hygge i stuen, så kommer her 6 gode tips til netop dette.

Indret med tæpper, plaider og puder

Bløde tekstiler i fine mønstre og farver kan være med til at give din stue et stort boost. Hvis du har trægulv i stuen, er det en god ide at finde et stort gulvtæppe at smide under sofabordet. Køb en lækker plaid til sofaen, som du og din familie kan putte jer under. Og find bløde puder, der matcher de farver der ellers er i stuen. Puder som vil få sofaen til at lokke endnu mere.

Hyg med lys og varme

Selv når det ikke er vinter, men især når det er vinter, kan tændte stearinlys virkelig gøre en forskel for atmosfæren i et rum. Flakkende fyrfadslys i enhver krog giver varme til et rum og hvis du har pejs eller brændeovn, så er det også bare med at tænde op for varmen, når du har brug for lidt ekstra hygge.

Lyt

Hygge er en følelse i kroppen og det er forkælelse til alle sanser. Nøjes derfor ikke blødt med et blødt tæppe du kan mærke eller stearinlys du kan se, men sæt lyd på stuen også. Om det er et akustisk indie-band du elsker eller podcasten fra Mads og Monopolet, så vil det gøre en positiv forskel for stuens stemning.

Lad naturen inspirere

En anden måde at skabe hygge i stuen, er ved at lade naturen komme med sit input. Find dine yndlingsplanter og placer dem i vindueskarmen eller hvor det passer. Det er også med til at skabe ro i sindet, når planterne skal vandes og nusses om.

Væk med alt arbejde

Hvis du nogle gange arbejder hjemmefra eller har papirer eller lignende med hjem fra arbejde, så læg det væk. Når du er i stuen og slapper af, er det sidste du skal tænke på dit arbejde.

Gør stuen til en mobilfri zone

Vi elsker vores smarte mobiler, men der er også en hel del stress forbundet med de små devices. Fx har du sikkert din arbejdsmail på telefonen og hvis du ikke vil tjekke den, mens du slapper af, så læg telefonen væk. Det er også en utrolig effektiv måde at skabe nærvær, hvis du sætter sådan en regel for din stue. Spil i stedet et brætspil med din familie eller fokuser 100% på den film I har sat på. Facebook, instagram og tilfældige google-søgninger kan vente.

Anbefalede artikler