Hvis du ønsker at give dine vægge et nyt look, så er maling ikke den eneste mulighed. Du kan også vælge at sætte tapet op. Mange tror, at man er nødt til at involvere en professionel til dette. Det er dog ikke tilfældet. Tværtimod, så er det noget, du sagtens kan klare selv, såfremt du har mod på det.

Hvis du gerne vil sætte tapet op på en eller flere af dine vægge, så finder du herunder en guide til, hvordan det skal håndteres.

Guide: Sådan sættes tapet op

Hvis din væg ikke er helt glat og er fri for huller og ujævnheder, så skal dette udbedres først. Hvis der blot er tale om små huller eller ujævnheder, så kan de sagtens repareres. Er der tale om en væg fyldt ujævnheder og huller, så er du bedre stillet ved at lave en fuldspartling.

Du bør desuden eventuelt grunde en sugende overflade med forankringsgrunder, inden tapetklæber rulles på væggen. Når du har styr på alt dette, så skal du blot følge nedenstående trin for at sikre korrekt tapetsering:

  1. Start med at rulle tapetklæber ud på væggen. Det bør du bruge en malerrulle til, mens en pensel er bedst til hjørner og kanter.
  2. Sæt herefter tapetbaner op på væggen og skær det overskydende tapet af undervejs.
  3. Sørg for at tapetbanen stødes op til kanten af den foregående. Er der mønster på, så er det også en god idé at sørge for, at det passer.
  4. Børst tapetet fast, glat det ud og fjern eventuelle luftbobler ved hjælp af en tapetbørste.
  5. Klip og skær dit tapet til ved stikkontakter, vinduer osv. Det kan du med fordel bruge en hobbykniv til.
  6. For at sikre at tapetbanerne sidder helt lige, så bør du benytte en såkaldt loddesnor.

Man kan sagtens selv sætte tapet op

Som det ses herover, så kan du sagtens sætte tapet op på egen hånd. Hvis du gerne vil være sikker på et godt og fejlfrit resultat, så er der naturligvis rig mulighed for at hyre fagfolk til opgaven. Ønsker du at spare lidt penge, så kan det dog sagtens gøres på egen hånd.

Det bør dog understreges, at det bedste resultat typisk opnås ved at overlade arbejdet til en fagperson, der har mange års erfaring med opgaven. I denne sammenhæng er det typisk en maler, du skal have fat i, da de også arbejder professionelt med tapetsering.

Anbefalede artikler