Står du med en bolig, der skal sælges? Så er det værd at overveje, om du skal have en ejendomsmægler indover eller selv vil stå for salget. Der er penge at spare, hvis du selv står for salget, men det har også sine konsekvenser.

Her kan du blive klogere på, om selvsalg er noget for dig.

Proces fra opslag til fremvisning

Selvsalg er slet ikke en ny opfindelse, for det er foregået mest mellem familie og venner. Muligheden for selv at varetage salget af boligen er dog blevet mere populært i de senere år. Det er de muligheder internettet har givet, der har sat skub i selvsalget i Danmark.

Online kan du nemt finde en køber via de mange forskellige platforme til boligsalg. Det er vigtigt, at du får taget nogle gode billeder og skriver alt korrekt i opslaget.

Når mulige købere viser interesse for din bolig, skal du selv stå for fremvisningerne. En ejendomsmægler klarer normalt fremvisningerne, men ved selvsalg kan du selv vise alle de gode ting ved din bolig frem.

Fordele ved selvsalg

Den største grund til at flere og flere vælger selvsalg af bolig er, at det er blevet lettere, og at der kan være mange penge at spare.

Når du sælger din bolig gennem en ejendomsmægler, vil ejendomsmægleren selvfølgelig skulle betales et salær. Derfor kan du spare penge, når du selv varetager salget. Faktisk kan du spare mellem 30.000 og helt op til 150.000 kroner helt skattefrit, hvis du vælger selvsalg.

Derudover har du mulighed for at fortælle alle de gode ting om boligen, der kan gøre den endnu mere attraktiv for købere.

Det er dog ikke kun fordele, der kan være ved selvsalg. Før du overvejer muligheden, skal du nemlig også kende konsekvenserne af ikke at have en professionel indover salget.

Ulemper ved selvsalg

Ulempen ved selv at varetage salget af din bolig kan være, at køberne foretrækker at have en ejendomsmægler indover. Ejendomsmægleren giver sikkerhed for, at alle aftaler og papirer er helt efter bogen. En ejendomsmægler er ansvarlig juridisk og kan retsforfølges, hvis der er uoverensstemmelser.

Derudover kan den helt rene udgave af selvsalg være svært at praktisere i virkeligheden, da køberens bank vil forlange en salgsopstilling, som kun ejendomsmægleren kan levere med sikkerhed.

Du bør derfor sætte dig ind i alle regler på området, hvis du er interesseret i at kaste dig over selvsalg af din bolig. Tiden kan være givet godt ud, når der er mange penge at spare.

Anbefalede artikler