Hvis dit hus trænger til en overhaling udendørs, bør du lave en plantegning over, hvad du gerne vil have lavet. En udendørs renovering kræver lidt mere end hårdt arbejde, hvis det skal være ordentligt.

Der er mange ting, man kan gøre udenfor, for at huset kommer til at stå pænt og velholdt. Her kommer der en guide til, hvordan du bedst kommer i gang med dit udendørsområde.

Først en grundig oprydning

Som en god start bør du rydde op, så der ikke er noget, der flyder og ligger i vejen. Herved er det nemmere at danne sig et overblik over, hvordan indretningen kan gribes an. Lav en oversigt over de nuværende arealer, der skal laves om. Lav herefter en plan for det nye område. Du bør overveje, om du skal have:

  • Ny garage
  • Nyt skur
  • Ny indkørsel
  • Ny terrasse
  • Nye hyggekroge

Der er mange overvejelser at gøre. Det er heller ikke sikkert, at dit projekt er så omfattende. Måske du kun har brug for en mindre renovering af din nuværende terrasse eller indkørsel.

Ny terrasse – start planlægningen i god tid

Hvis det er en ny terrasse, du har brug for, skal du huske at vende den rigtigt. Her bør du tænke over, hvor i haven du kan få glæde af solens stråler i længst tid. En terrasse kan laves på flere måder, med flere forskellige materialer. Du bør finde ud af, om du vil have en fliseterrasse, træterrasse, eller om den skal anlægges med grus. Tænk også på stakit, hegn, lamper og terrassens indretning, når den er færdig.

Måske du er kommet frem til, at du vil have en træterrasse? I givet fald bør du få en professionel snedker til at udføre arbejdet. På denne måde får du skåret brædderne efter dit individuelle ønske og behov. Professionelt håndværk synes altid bedre og ser mere elegant ud. En professionel snedker har i øvrigt også mulighed for at hjælpe med at skifte døre og vinduer. Derfor vil en sådan fagmand kunne komme hjælpe dig på mange områder.

Ny indkørsel

Når du laver din nye plantegning, bør du kigge på din indkørsel. Hvis den også trænger til en ombygning eller renovering, vil det være passende at gøre det samtidig. Hvis du får det hele gjort i samme ombæring, vil du blive mere tilfreds med dit udendørsareal.

Din indkørsel er i bund og grund den, der byder dine gæster velkommen og giver et enten godt eller mindre godt førstehåndsindtryk. Anvend gerne lamper, havefigurer og blomsterkrukker for at fremme hyggen. Brug evt. farvede blomster i krukkerne – dette giver pæne farvenuancer.

Anbefalede artikler